Scale-Up4Rehab: Belangrijke stap voorwaarts in digitalisering van de revalidatiesector

Read

Om gelijke toegang tot revalidatiezorg te garanderen en de veerkracht van gezondheidssystemen in heel Noordwest-Europa te bevorderen, wordt een nieuw5-jarig project gelanceerd.

 

Scale-Up4Rehab zal een belangrijke stap voorwaarts zetten in de digitalisering van de revalidatiesector door als eerste een open virtuele revalidatie 'kliniek' te bouwen, waardoor bestaande virtuele revalidatietherapieën zullen worden opgeschaald. In vijf regionale pilots (NL/DE/IR/BE/LU), die als showcases fungeren, zullen revalidatieprofessionals in verschillende zorgomgevingen virtuele revalidatie integreren in hun dagelijkse praktijk.

 

Remco Hoogendijk, Manager Projecten & Innovatie Sint Maartenskliniek (Nederland): "De toegang tot revalidatie is ongelijk, zowel tussen als binnen landen. Technologie biedt de mogelijkheid om efficiënte zorg en toegang tot toegewijde revalidatiezorg te bieden, ongeacht de locatie van de patiënt. Verschillende vormen van revalidatietherapie met behulp van virtuele technologieën vinden al plaats. Deze digitale toepassingen worden echter alleen in een lokale setting gebruikt en schaalvoordelen worden niet benut. Transnationale samenwerking is nodig om deze schaalvoordelen te bereiken en de digitale transformatie van de revalidatiesector naar een hoger niveau te tillen."

 

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de bevolking en de algehele efficiëntie en duurzaamheid van de gezondheidssystemen. Door de vergrijzing van de bevolking zal het aantal mensen dat revalidatie nodig heeft toenemen, terwijl er een tekort is aan zorgpersoneel.

 

Partners in het realiseren van gelijke toegang tot revalidatiezorg en het bevorderen van de veerkracht van gezondheidssystemen in heel Noordwest-Europa zijn:

 

Revalidatiekliniekenen universitaire medische centra:

SintMaartenskliniek, Sint Mauritius Therapieklinik, Centre National de Rééducation Fonctionnelle et de Réadaptation, Roessingh Research and Development, University College Dublin, School of Public Health, Physiotherapy and Sports Science, University College Cork, Discipline of Physiotherapy, School of Clinical Therapies, Radboudumc Department of Rehabilitation, UniKlinik RWTH Aachen.

 

Universiteiten,gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van engineering en computerwetenschappen:

Universiteit van Lille, Universiteit van Tilburg.

 

Innovatienetwerken:

In4care, Health Valley Nederland, Eurasanté.

 

Daarnaast zullen we een groep geassocieerde organisaties opzetten die geïnteresseerd zijn om het project te volgen, waaronder: Teeside University, XR4Rehabsamenwerkingsnetwerk, EIT Health België-Nederland, Shift Medical.

More News

Uniek mega-onderzoek naar artrose van start

Read
Read

Universiteit Twente helpt mee met mega-onderzoek naar artrose: "Dit is heel hard nodig"

Read
Read

Duim omhoog voor innovatief hand-exoskelet

Read
Read

Groot onderzoek van start voor aanpak van artrose op maat

Read
Read

Eeuwenoud medicijn veelbelovend voor toekomst artrose patiënten

Read
Read

Verlamde man kan door 'digitale brug' tussen hersenen en rug lopen

Read
Read