Duim omhoog voor innovatief hand-exoskelet

Read

De partners in het project Thumbs up! hebben met succes een aanvraag ingediend voor de regeling ”Innovatieprojecten” van Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in Oost-Nederland. Binnen het project wordt de grijpfunctie van mensen met handproblemen verbeterd door een innovatief handexoskelet.

 

Betaalbaar, lichtgewicht en gebruiksvriendelijk
Het innovatieve handexoskelet ‘T-GRIP’ ondersteunt de lateraalgreep, de meest waardevolle greep om te herstellen voor veel dwarslaesiepatiënten. T-GRIP beweegt hierbij de duim van de gebruiker met behulp van een kleine aandrijver (actuator) die aan de hand is bevestigd. Het ondersteunt daar waar nodig, maar laat de hand vrij waar het kan. Hierdoor kan iemand met bijvoorbeeld een hoge dwarslaesie voorwerpen vastpakken en loslaten, waarbij de tastzin behouden blijft. Ten opzichte van bestaande oplossingen onderscheidt dit handexoskelet zich straks als een betaalbaar, lichtgewicht,gebruiksvriendelijk en een op maat gemaakt product.  

 

Samenwerking

In het project werken de MKB-bedrijven Roessingh Research and Development (Enschede), Hankamp Rehab (Enschede) samen met de Universiteit Twente (Enschede) en Roessingh Centrum voor Revalidatie (Enschede) aan de doorontwikkeling en opschaling van het werkend prototype tot een betaalbaar en marktklaar product met daarbij een passend verdienmodel.

More News

Uniek mega-onderzoek naar artrose van start

Read
Read

Universiteit Twente helpt mee met mega-onderzoek naar artrose: "Dit is heel hard nodig"

Read
Read

Scale-Up4Rehab: Belangrijke stap voorwaarts in digitalisering van de revalidatiesector

Read
Read

Groot onderzoek van start voor aanpak van artrose op maat

Read
Read

Eeuwenoud medicijn veelbelovend voor toekomst artrose patiënten

Read
Read

Verlamde man kan door 'digitale brug' tussen hersenen en rug lopen

Read
Read